9%
  • Udaviće se u suzama svojih majki - Johanes Anjuru
  • Udaviće se u suzama svojih majki - Johanes Anjuru

Udaviće se u suzama svojih majki - Johanes Anjuru

802,00  RSD (sa PDV-om) 891,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788664572408
Na zalihama

Opis

Jedne zimske večeri u Gotenburgu, troje ljudi koji su se zakleli na vernost Daešu, terorističkoj kvazidržavi na Bliskom istoku, ulaze u lokalnu knjižaru. Ubrzo su se začuli pucnji, nastala je panika i gosti knjižare su uzeti za taoce. Kada je situacija eskalirala, jedan od napadača, mlada žena čiji je zadatak bio da snima čitav napad i prenosi ga uživo preko interneta, obraća se svojim saborcima: „Sve je krenulo po zlu. Moramo da bežimo.”

 

Dve godine kasnije, na klinici za forenzičku psihijatriju, autor posećuje mladu ženu koja je tražila da razgovara s njim. Nerado odgovara na taj poziv: u njegovim očima ona je demon koji mu je uzurpirao religiju. Ipak, znatiželjan je da sazna ko je ta Belgijanka koja se iznenada pojavila u Švedskoj. Ona više ne govori maternji jezik i odrekla se svog porekla. Predaje mu gomilu papira, zamolivši ga da ih pročita. Konspirativno mu saopštava kako ona uopšte ne pripada sadašnjosti. U stvari, šizofrena devojka tvrdi da dolazi iz budućnosti. To je svet terora, progona i poniženja, tzv. Zečarnik. 

 

Udaviće se u suzama svojih majki snažna je i potresna priča o savremenom svetu, o nadi i beznađu, o prijateljstvu i izdaji, o nakaradnom teatru fašizma i terora. Anjuru se još jednom pokazuje kao majstor reči i besprekorni hroničar našeg vremena, koji važi za jedno od značajnijih svetskih spisateljskih imena svoje generacije.

 

Roman je osvojio najprestižniju švedsku književnu nagradu „Avgust” za 2017.Povez knjige : mek

Strana : 253

Format : 21 cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664572408
Kategorije
Težina
0.35 kg
Proizvođač
Broj strana:
253
Format
21 cm
Jezik
srpski
Izdavač
DERETA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Johanes Anjuru
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi