Tekst - Dmitrij Gluhovski

1.397,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788664572439
Na zalihama

Opis

"Tekst" je remek-delo Dmitrija Gluhovskog, prvi realistički roman koji spaja psihološki triler i kriminalistički zaplet. Smješten u savremenu Moskvu i njena predgrađa, ovaj roman istražuje sudar generacija, nemoguću ljubav i osvetu na neočekivan način - kroz SMS poruke, snimke i mejlove zabeležene na mobilnom telefonu Petje Hazina, hrabrog policajca koji ne poštuje granice zakona i reda.

Gluhovski nas uvodi u svet gde mobilni telefon postaje skladište duše, čuvajući naša najdragocenija sećanja. Fotografije sačuvaju smeh, video-zapisi uhvate trenutke sreće, a prepiske čuvaju majčine savete i poslovne tajne. Istorija pretraživača pamti sve što nas intrigira, dok četovi kriju izjave ljubavi, oproštaje, ali i tragove iskušenja, greha, suza i uvreda.

"Tekst" istražuje dubinu ljudske interakcije sa tehnologijom i kako ona postaje produžetak naše ličnosti. Kroz priču o Petji Hazinu, čitaoci će se suočiti sa složenim emocionalnim i moralnim dilemama. Kroz oči glavnog junaka, mobilni telefon postaje ključ za razumevanje njegove ličnosti, ali istovremeno i ogledalo društvenih normi i vrednosti.

Dmitrij Gluhovski oduševljava svojim majstorstvom stvaranja živopisnih i složenih svetova. "Tekst" nije samo priča o likovima i događajima, već i dubok pogled u ljudsku prirodu, povezanost sa tehnologijom i dileme koje nastaju iz toga. Kroz ovu knjigu, Gluhovski nas poziva da razmislimo o tome koliko je naša svakodnevna interakcija sa tehnologijom oblikovala našu suštinu.

Uđite u svet "Teksta" i istražite dubine ljudskih veza i konflikata, dok se Dmitrij Gluhovski bavi pitanjima identiteta, moralnosti i cene sopstvene ličnosti u digitalnom dobu.
Povez knjige : tvrd

Strana : 285

Format : 24X16cm cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664572439
Kategorije
Težina
0.55 kg
Proizvođač
Broj strana:
285
Format
24 cm
Jezik
srpski
Izdavač
DERETA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Dmitrij Gluhovski
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd