10%
  • Tamni cvet - Džon Golsvordi
  • Tamni cvet - Džon Golsvordi

Tamni cvet - Džon Golsvordi

1.188,00  RSD (sa PDV-om) 1.320,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Zalihe 2
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788664573573
Na zalihama

Opis

Tamni cvet je roman-triptih koji prati život i ljubavi Marka Lenana, od mladićkog do zrelog doba.

U prvom delu (Proleće), Mark je oksfordski student vajarstva koji se zaljubljuje u Anu Stormer, suprugu svog profesora. I u Ani se bude osećanja, ugasla tokom dvanaest godina braka, te između njih dvoje nastupa proleće ljubavi, čiji je svedok tamni cvet sa Alpa. Međutim, pojavljuje se šesnaestogodišnja Silvija...

U drugom delu romana (Leto), pratimo Marka kao poznatog vajara u naponu životne snage, koji doživljava dramatičnu ljubav s nesrećno udatom Olivom Kremir, dok u trećem delu (Jesen), u poznim godinama života, poklanja srce Nel Dromor, ćerki svog prijatelja. Rastrzanost između supruge i lepe tinejdžerke – poslednja je i uznemirujuća manifestacija „tamnog cveta“ strasti.

Objavljen 1913, roman prikazuje svet pred neposrednu transformaciju ratom, društvo u kom je ljubavno pismo i dalje mogla dostavljati ruka diskretnog sluge, a stanovnici Pikadilija držali svoje konje u blizini da mogu da galopiraju do Ričmonda na svež vazduh.

Tamni cvet obiluje impresionističkim opisima i simbolikom, a krase ga izuzetna stilistika i suptilna simetrija koju Golsvordi stvara između likova, ističući cikličnost prirode priče. Onako kako je u Sagi o Forsajtima opisao složene društvene odnose, tako u Tamnom cvetu Golsvordi opisuje zamršene puteve ljubavnih osećanja.

 

 

br. str.: 309
povez: tvrd 
Format: 20 cm 
Pismo: latinica 

 

Informacije

SKU
9788664573573
Težina
0.5 kg
Proizvođač
Broj strana:
39
Format
20 cm
Jezik
srpski
Izdavač
DERETA
Godina izdanja knjige
2021
Pisac
Džon Golsvordi
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi