10%

Reka sa četiri ušća - Siniša Kovačević

891,00  RSD (sa PDV-om) 990,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788690246007
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Reka sa četiri ušća je roman u kojem Siniša Kovačević, kroz priču koju proživljava njegov glavni junak, prikazuje krajnje autentičnu sliku o promenama koje su se desile na prostoru bivše Jugoslavije tokom poslednje dve decenije. Šta je ostalo od zemlje koju pamti doktor Vojin koji je pre dvadeset godina otišao u Kanadu i kako se on nosi sa tim, Kovačević nam opisuje na sebi svojstven, majstorski način.

Kada posle dvadeset godina boravka u Kanadi, doktor Vojin Stojanović odluči, neočekivano i odjednom, da se vrati u Srbiju i pozvoni na nekoliko vratiju u Zemunu, Somboru, Beogradu... Da skokne do Zagreba, neće znati u šta se upušta. Razumevaće postepeno u kakvu političku kaljugu se pretvorila njegova Prva Otadžbina i u kakav mulj kriminala, podlosti i beščašća je potonuo njegov rodni grad. Kada mu, u jednom trenutku, život bude ozbiljno ugrožen, odlučiće da se vrati u Drugu Otadzbinu, u Toronto... A onda će se, opet hirovito i nenadano, predomisliti i odlučiti da ostane i da se bori...

-----

Bez obzira na to što je roman apsolutno savremen, što se, bez vremenske distance bavi današnjim vremenom, političkom i moralnom Srbijom danas, Kovačević uspeva da pobegne od političkog pamfletizma i da napiše autentično remek delo. Ovaj će roman, jednog dalekog dana, bolje svedočiti o svom vremenu od svih elektronskih svedoka.


Format: 21 cm
Broj strana: 341
Pismo: latinica
Povez: Mek

Informacije

SKU
9788690246007
Kategorije
Težina
0.5 kg
Proizvođač
Godina izdanja knjige
2020
Pismo
latinica
Povez knjige
broširan

Preporučeni proizvodi