10%
  • Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik - Isidora Bjelica
  • Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik - Isidora Bjelica

Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik - Isidora Bjelica

719,00  RSD (sa PDV-om) 799,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Zalihe 1
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788652126613
Na zalihama

Opis

Put u srce kosovskog mita plod je sedmogodišnje posvećenosti Isidore Bjelice nepristrasnom istraživanju arhivske građe o Kosovoskom boju iz latinskih, nemačkih, grčkih i turskih izvora. Kao možda nijedna druga knjiga, ona sadrži raritetne citate i verodostojno prenesene izvode iz dela mnogih značajnih istoričara prošlog i pretprošlog veka.

Nepretenciozno razdvajajući istorijsku perspektivu od mitske i sučeljavajući maštovitost epike sa jednostavnošću činjenica, ova knjiga uzbudljivim pripovedanjem radoznalog i začuđenog istraživača upoznaje čitaoca sa tajnama i mogućim čitanjima jedne epohalne priče. Njeni junaci – Knez Lazar, Vuk Branković, kneginja Milica, Miloš Obilić, sultan Bajazit, despot Stefan Lazarević i mnogi drugi – lišeni epske okamenjenosti izrastaju u uverljive ličnosti svog vremena, a jedna velika drama koja je proizvela najozloglašenije ime u srpskoj istoriji dobija retko verodostojnu interpretaciju.

Dok uveliko odmiče sedmi vek posle kobnog Vidovdana, Put u srce kosovskog mita na uzbudljiv način obrazlaže nekada svetogrdnu a ni danas lako prihvatljivu misao o Vuku Brankoviću kao izdanom a ne kao izdajniku, ukazujući na to kako je oslobađanje od nacionalnih strasti i zabluda put ka izlazu iz tamnice neznanja, mržnje i isključivosti.Povez knjige : broširani

Strana : 236

Format : 13x20 cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788652126613
Kategorije
Težina
0.3 kg
Proizvođač
Format
13x20 cm
Jezik
srpski
Izdavač
LAGUNA
Godina izdanja knjige
2017
Pisac
Isidora Bjelica
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi