Onaj iznutra - Sem Šepard

880,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788661453274
Na zalihama

Opis

Pripovest Sema Šeparda visokog emotivnog naboja, prepuna uspomena, počinje prizorom čoveka koji se nalazi u svojoj kući, u zoru, okružen jasikama i kliktavim smehom kojota, dok u tišini savladava razdaljinu između sadašnjosti i prošlosti. Sve više obuzet uspomenama, vidi sebe u prikolici na filmskom setu gde ga iz ogledala uokvirenog sijalicama posmatra lice kakvo je imao u mladosti.

U snovima i u vizijama vidi svog pokojnog oca, vidi i Ameriku svog detinjstva koje više nema, a ono što ga najviše proganja jeste prizor mlade devojke njegovog oca s kojom je i on bio u vezi, što pokreće mehanizam tragedije koja u njemu ostaje zauvek. Njegova složena nutrina dopire do nas kroz prizore planina i pustinja kroz koje se vozi, dok putuje zemljom, nošen džezom, benzedrinom, rokenrolom, i nemirom rođenim iz izgnanstva. Ritmovi pozorišta, jezik poezije, i sumorni humor, prepliću se u ovoj fascinantnoj meditaciji o prirodi iskustva, u isto vreme slavljeničkog, nadnaravnog, gorkog i nezaboravnog. 

"Stvarnost je precenjena. (…) Onaj iznutra je atlas od sakupljenog materijala, obeležen otiscima čizama čoveka koji otvorenih očiju instinktivno luta po predelima nezemaljskih puteva." - Peti Smit, Iz Predgovora

 

Povez knjige : broširani

Strana : 171

Format :20 cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788661453274
Kategorije
Težina
0.35 kg
Proizvođač
Format
/
Jezik
srpski
Izdavač
Geopoetika
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Sem Šepard
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek