Nova Krmčija - Jovan I. Deretić, Dragoljub P. Antić

2.310,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788684371852
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

"Nova Krmčija" je knjiga koju su zajedno napisali Jovan I. Deretić i Dragoljub P. Antić. Knjiga predstavlja nastavak na temeljima "Krmčije Svetog Save" koja je simbolično predstavljala srpski identitet iz prethodnih vekova. "Nova Krmčija" ima za cilj pružiti uputstva za izučavanje srpske istorije i jačanje srpskog identiteta u današnjem vremenu.

Autori naglašavaju važnost oslanjanja na duh Svetosavlja i povezivanja sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao ključne stubove srpskog identiteta. Takođe, knjiga podstiče vezivanje za najvažnije elemente srpske kulture i tradicije, poput korišćenja ćirilice (srbice), čuvanja narodnog predanja, očuvanja etike, običaja i etnoloških karakteristika.

"Nova Krmčija" ima za cilj osnažiti svest o srpskoj kulturnoj i duhovnoj baštini, te ohrabriti ljude da neguju i čuvaju svoj identitet, jezik i tradiciju kao važan deo kolektivnog nasleđa. Ova knjiga predstavlja priliku za dalje istraživanje srpske istorije i kulture, podsticanje patriotizma i osnaživanje nacionalnog ponosa.


br. str.: 456 
povez: tvrd 
Format: 25 cm 
Pismo: ćirilica  

Informacije

SKU
9788684371852
Kategorije
Težina
0.88 kg
Proizvođač
Broj strana:
456
Format
17 X 25 cm
Jezik
srpski
Izdavač
GANEŠA
Godina izdanja knjige
2021
Pisac
Jovan I. Deretić, Dragoljub P. Antić
Pismo
ćirilica
Povez knjige
tvrd