Nežni dodir sunca - Vendi Volas

799,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Zalihe 1
Kod proizvoda - SKU 9788610001853
Na zalihama

Opis

Dirljivo i moćno štivo, istinita priča o napuštenoj deci u svetu koji ne mari za njih

Sva ta deca čeznu za onim za čim sam čeznula i ja: za očima koje ih vide, glasom koji ih mazi, rukama koje će učiniti i nešto više, a ne samo premestiti ih s jednog mesta na drugo. Čeznu da vide, na tuđem licu, da postoje. Da su važna.

Lejla od malih nogu zna da nije deo društva. Njena majka ne može da brine o njoj, i zato živi u sirotištu sa drugom decom koja nisu rođena u braku. Njena lepa sestra, Zulima, udata je za čoveka mnogo starijeg od sebe – ali jedna napuštena devojčica srećna je što je uopšte dobila ponudu za brak. U školi, Lejlu i njenu najbolju drugaricu Amal zovu kćerkama greha. One su ljudska bića, kao i svi drugi. Nisu odgovorne za postupke svojih roditelja. Svi na ovaj svet dolazimo na isti način. A kad se neke bebe rode pre braka, nisu one za to krive.
Napuštena deca u zemljama kao što je Sudan nemaju nikakva prava, ona su otpadnici, izgnanici, prepuštena na milost i nemilost društvu punom predrasuda. Kroz istinitu priču o devojčici Lejli, pred čitaocima iskrsava čitav jedan ženski univerzum, koji na patnje i muke sa kojima se suočava reaguje hrabro i sa ponosom, i koji svakog dana na sopstvenoj koži oseća šta znači život. 

 

Povez knjige : broširani

Strana : 222

Format knjige : 145x205 mm

Pismo : latinica 

 

 

Informacije

SKU
9788610001853
Kategorije
Težina
0.4 kg
Proizvođač
Jezik
srpski
Izdavač
ALNARI, MONO I MANJANA, VULKAN IZDAVAŠTVO
Godina izdanja knjige
2018
Pisac
Nik Hornbi
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek