Nemanjići - Svetorodna dinastija

9.990,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788610022872
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Knjiga "Nemanjići - Svetorodna dinastija" pruža čitaocima dubok uvid u istoriju i nasleđe dinastije Nemanjića, jedne od najslavnijih i najznačajnijih dinastija u srpskoj istoriji. Ova raskošno ilustrovana knjiga prenosi priču o deset vladara Nemanjićke dinastije, počevši od Stefana Nemanje pa do Uroša Nejakog, koji su obeležili srednjovekovnu Srbiju svojom vladavinom i doprinosima.

Pored portreta vladara, knjiga se bavi i njihovom predanošću unapređenju srpske države, prikazujući njihovu borbu i postignuća. Stručnjaci iz oblasti istorije detaljno analiziraju relevantne izvore i koriste autentične izvode iz dela savremenika kako bi dočarali ne samo političke aspekte vladavine Nemanjića, već i njihove karaktere, osobine i lične živote.

Ovo izdanje takođe ističe povezanost dinastije Nemanjića sa srpskom tradicijom, istražujući njihovu zaostavštinu kroz vekove. S obzirom na svoj izuzetno raskošan dizajn i sadržaj, ova knjiga predstavlja vredan resurs za sve koji su zainteresovani za istoriju Srbije i njenih vladara, kao i za ljubitelje srednjovekovne epohe.
Format: 300 x 250 mm 
br. str.: 270
poveztvrd
Pismoćirilica

Informacije

SKU
9788610022872
Kategorije
Težina
2.78 kg
Proizvođač
Format
/
Jezik
srpski
Izdavač
VULKAN IZDAVAŠTVO
Godina izdanja knjige
2018
Pisac
Svetorodna dinastija
Pismo
ćirilica
Povez knjige
tvrd