Nebo, u podne crveno - Sajmon Sibag Montefjore

902,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788650528884
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Posle Sašenjke i Jedne zimske noći – treća priča Moskovske trilogije.


Benja Golden je završio u Gulagu zbog zločina koji nije počinio. U predvečerje odsudne Staljingradske bitke, stupa u kazneni bataljon sastavljen od kozaka i osuđenika koji dobijaju specijalan zadatak da se odupru nadmoćnim nacističkim snagama.


Golden biva raspoređen u konjicu, i jednog vrelog julskog dana 1942. godine on i njegovi saborci, mahom zločinci i ljudi s društvene margine, kreću u očajničku misiju iza neprijateljskih linija.


Prateći čas Benjina ratnička iskušenja i doživljaje u stepama južne Rusije, čas Josifa Visarionoviča Staljina dok u Kremlju donosi odluke koje će spasti Sovjetski Savet ili gurnuti zemlju u konačnu propast, ali i romansu Staljinove ćerke Svetlane s popularnim scenaristom i ratnim dopisnikom Lavom Šapirom, koji te ratne dane, kao i Benja, provodi na Istočnom frontu – Sajmon Sibag Montefjore gradi uzbudljivu pripovest izatkanu od strasti, hrabrosti i borbe za opstanak, u okruženju u kojem je izdaja svakodnevna pojava, a smrt, u svakom trenutku, bliža od života.


 

Povez knjige : broširan
Strana : 381
Format : 13 x 20 cm
Pismo  : Latinica

 

Informacije

SKU
9788650528884
Kategorije
Težina
0.45 kg
Proizvođač
Godina izdanja knjige
2017
Pisac
Sajmon Sibag Montefjore
Pismo
latinica
Povez knjige
broširan