10%
  • Muški bes - Tomas Harbin
  • Muški bes - Tomas Harbin

Muški bes - Tomas Harbin

1.485,00  RSD (sa PDV-om) 1.650,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788664230490
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Šta je bes i kako ga prepoznati? Da li ste i vi besni? Kako ovladati svojim besom? Koja je korist od besa, a koja je šteta? Zašto vam bes ne dozvoljava da budete dobar suprug, otac, šef, prijatelj…? Svedoci smo gotovo svakodnevnih medijskih izveštaja o raznim vrstama nasilja – porodičnom, uličnom, vršnjačkom, nasilju u saobraćaju… U pozadini većine ovih događaja iz crne hronike, od kojih su mnogi završili tragično, bio je upravo nekontrolisan i nagomilan bes.

Autor knjige Tomas Harbin, klinički psiholog, u ovom priručniku se bavi uglavnom besom kod muškaraca pitajući se zašto su oni nasilni baš prema onima koje vole, tj. članovima porodice. U uvodu knjige Harbin priznaje da je knjigu napisao iz dva razloga: prvi je kako bi imao pisani materijal za klijente, muškarce koji su imali problema sa besom. Drugi razlog je lične prirode – morao je da organizuje sopstvene misli po pitanju uloge koju je bes imao u njegovom životu. Naime, bes se isprečio ispred svih oblika uživanja u njegovom životu, svi međuljudski odnosi su postali poremećeni, bio je na pragu razvoda i shvatio je da je, u stvari, on konstantno bio besan! Knjigu je napisao kako bi pomogao ljudima da prepoznaju korene besa koji su se, u njegovom slučaju, krili u strahu da iskaže svoja osećanja plašeći se poniženja i odbijanja.

PRIRUČNIK ZA KONTROLU BESA

  • Možemo li druge naterati da se promene?

  • Gde je uzrok mog besa: u drugom ili u meni?

  • Da li bešnjenje nužno vodi u nasilje?

  • Postoje li „muški“ i „ženski“ bes?

  • Kojim putem do boljih odnosa?

KAKO PREPOZNATI, RAZUMETI, PROMENITI?

Tipično je da osoba koja besni krivi druge za vlastiti bes kojim zapravo pokušava da ih zastraši i natera da se promene. Autor navodi čitaoca da odustane od te ideje, da emocionalno raste i preraste poziciju besa.

Dr Zoran Milivojević, autor knjige EmocijePovez knjige : broširani

Strana : 287

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664230490
Kategorije
Težina
0.4 kg
Proizvođač
Broj strana:
287
Format
20 cm
Jezik
srpski
Izdavač
PSIHOPOLIS
Godina izdanja knjige
2018
Pisac
Tomas Harbin
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi