10%

Kockar - Fjodor Mihajlovič Dostojevski

792,00  RSD (sa PDV-om) 880,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Zalihe 7
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788687827943
Na zalihama

Opis

"Kockar" je duboko slojevito delo Fjodora Mihajloviča Dostojevskog koje istražuje ključne teme njegove književnosti: kockarsku strast, unutrašnje konflikte, ljubav i lične preobrazbe. Ovaj roman je isprepletanje sudbine glavnog junaka, Alekseja Ivanoviča, s nepredvidivim silama strasti i rizika.

Aleksej Ivanovič postaje simbol za sve one koji se bore s unutrašnjim porocima. Dostojevski vešto konstruiše ovu priču da istraži psihološke dubine osobe zarobljene između želje za trenutnim dobicima i gubicima, te istovremene žudnje za ljubavlju, srećom i stabilnošću.

Kroz lik Poline, koja nosi i autobiografske nijanse i često se povezuje sa stvarnim odnosima Dostojevskog, autor istražuje moć strasti i njen uticaj na čovekovu sudbinu. Kroz burnu vezu s Polinom, Aleksej se suočava s unutarnjim konfliktom, suočavajući se s potrebom da se oslobodi kockarske zavisnosti i pronađe sopstveni put.

"Kockar" nije samo o priči pojedinca, već o univerzalnim temama kao što su ljudske slabosti, borba protiv poroka i težnja za ličnim preporodom. Dostojevski istražuje kako strast i impulsivne odluke mogu oblikovati naše sudbine, dok istovremeno prikazuje snagu ljudske volje da se uzdigne iznad svojih demonskih poriva.

Ova knjiga nam daje priliku da dublje razumemo unutrašnje borbe i moralne dileme, i pruža nam uvid u ljudsku prirodu koja se suočava sa iskušenjima i izazovima. "Kockar" je još jedno remek-delo Dostojevskog koje osvetljava tmine ljudske duše, nudeći nam univerzalne lekcije i duboko emotivno iskustvo.

Povez knjige : tvrd

Strana : 152

Format knjige : 14 x 21 cm

Pismo : latinica

Informacije

SKU
9788687827943
Kategorije
Težina
0.4 kg
Proizvođač
Jezik
srpski
Izdavač
EDICIJA
Godina izdanja knjige
2021
Pisac
Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi