10%
  • Knjiga o izmišljenim bićima - Horhe Luis Borhes
  • Knjiga o izmišljenim bićima - Horhe Luis Borhes

Knjiga o izmišljenim bićima - Horhe Luis Borhes

539,00  RSD (sa PDV-om) 599,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788652134885
Na zalihama

Opis

„Najveći latinoamerički pisac!“ Roberto Bolanjo

Nepoznat nam je inače smisao zmaja, kao što ne znamo ni smisao vaseljene, ali ima nečega u njegovom izgledu što odgovara mašti ljudi... Dakle, reklo bi se da je posredi nužno, a ne prolazno i slučajno čudovište.

Uz dvadeset ilustracija Bojane Stojanović, Borhesov bestijarijum sadrži više od stotinu „neobičnih stvorova što ih je u protoku vremena i prostora iznedrila ljudska mašta“. Inspirisan svetskim mitologijama, ali i književnošću, pisac je u svoju čudesnu enciklopediju uvrstio i imaginarna bića potekla od Homera, Plinija, Konfucija, Šekspira, Luisa Kerola, Kafke... Čitaoci će se tako susresti sa poznatim i očekivanim zmajevima i kentaurima, jednorozima i gnomima, ali i sa manje poznatim i sasvim neočekivanim majmunom koji pije tuš, pticom koja izaziva kišu ili slonom koji je prorekao Budino buđenje. I sve to uz Borhesove lucidne i duhovite komentare koji nude istinsko čitalačko uživanje.

„Borhes je preobrazio jezik književnosti i tako otvorio put veličanstvenoj generaciji južnoameričkih pisaca.“  Dž. M. Kuci


Povez knjige : mek

Strana : 200

Format : 13x20 cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788652134885
Kategorije
Težina
0.25 kg
Proizvođač
Broj strana:
200
Jezik
srpski
Izdavač
LAGUNA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Horhe Luis Borhes
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi