10%

Java 9 - Dr. Edward Lavieri, Peter Verhas

1.584,00  RSD (sa PDV-om) 1.760,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788673105239
Na zalihama

Opis

Otkrijte jezik poslovnog programiranja

Šta ćete naučiti?

Pisaćete modularne Java aplikacije u novom sistemu modula.

Izvršićete migraciju postojećih Java aplikacija u modularne aplikacije.

Naučićete kako se koristi G1 sakupljač „smeća“ (garbage collector) da biste mogli da iskoristite performanse vaših aplikacija.

Koristićete opcije koje se nalaze u novom Java komandnom okruženju.

Testiraćete efikasnost vaše aplikacije pomoću alatki JVM-a.

Videćete na koji način Java 9 obezbeđuje podršku za http 2.0 standard.

Koristićete nove interfejse API za obradu procesa.

Otkrićete dodatna poboljšanja i funkcije koje obezbeđuje Java 9.

Opis knjige

Java 9 i nove funkcije u njemu poboljšavaju Javu - jedan od jezika koji programeri najčešće koriste za izgradnju robusnih softverskih aplikacija. U Javi 9 je stavljen poseban naglasak na integraciju modularnosti pomoću alatke Jigsaw. Ova knjiga predstavlja jednostavno uputstvo za učenje Java 9 programskog jezika.

Dati su pregled i objašnjenje novih funkcija koje su uvedene u jezik Java 9 i važnosti novih interfejsa API i poboljšanja. Neke od novih funkcija Jave 9 su inovativne, pa, ako ste iskusni programer, moći ćete, ukoliko ih naučite, da izradite ekonomičniju poslovnu aplikaciju. Date su nove praktične smernice za primenu novostečenog znanja u vezi sa Javom 9 i dodatne informacije o budućem razvoju Java platforme. Ova knjiga će vam pomoći da poboljšate produktivnost, tako što ćete vašu aplikaciju učiniti bržom. Kada naučite najbolje tehnike koja se koriste u Javi, moći ćete da rešavate programerske probleme u vašoj organizaciji.

Nakon što pročitate ovu knjigu, znaćete važne koncepte ne samo Jave 9, već i programiranja pomoću ovog sjajnog programskog jezika.

Autori

Dr Edward Lavieri

Dr Edward Lavieri je istaknuti dizajner igara i programer sa odličnim akademskim obrazovanjem. Doktorirao je kompjuterske nauke na Tehničkom univerzitetu u Koloradu, magistrirao je upravljanje informacionim sistemima na Univerzitetu Bowie State i upravljanje operacijama na Univerzitetu Arkanzas i stekao je diplomu učitelja na Univerzitetu Capella. Organizuje kurseve kompjuterskih nauka od 2002. godine.

Lavieri se povukao iz američke mornarice kao šef komande, posle 25 godina službe. Kao osnivač i kreativni direktor studija za dizajn i razvoj softvera „three19“, konstantno dizajnira i razvija softvere. Koristi različite softvere i programerske alatke za razvoj igara. Velika je njegova strast prema razvoju sistema za adaptivno učenje, edukativnih igara i mobilnih aplikacija.

Lavieri je autor knjiga „Adaptive Learning for Educational Game Design“ (CreateSpace), „Getting Started with Unity 5“ (Packt Publishing), „LiveCode Mobile Development HOTSHOT“ (Packt Publishing), „LiveCode Mobile Development Cookbook“ (Packt Publishing) i „Software Consulting: A Revolutionary Approach“ (CreateSpace), a bio je i tehnički urednik knjige „Excel Formulas and Functions for Dummies“ (Wiley Publishing). Takođe je organizovao kurseve kompjuterskih nauka, informacionih sistema i razvoja igara.

Peter Verhas

Peter Verhas je viši programer i projektant softverskih sistema, sa više od 30 godina iskustva u razvoju softvera. Trenutno radi za kompaniju EPAM kao viši programer - učestvuje u mnogim korisničkim projektima i edukativnim aktivnostima te kompanije. Piše tehnički blog i posvećen je razvoju softvera otvorenog koda. Koristi programski jezik Java od 2005. godine i piše knjige za programersku zajednicu Java Code Geeks.

Sadržaj

1: Pregled Jave 9

2: Otkrivanje Jave 9

3: Poboljšanje jezika Java 9

4: Izrada modularnih aplikacija pomoću Jave 9

5: Migriranje aplikacija pomoću Java Shella

6: Eksperimentisanje sa Java Shellom

7: Prednosti novog podrazumevanog skupljača „smeća“ G1

8: Merenje performansi aplikacija na mikro nivou pomoću JMH-a

9: Upotreba interfejsa API za obradu procesa

10: Precizno praćenje steka

11: Nove alatke i poboljšanje postojećih alatki

12: Konkurentno i reaktivno programiranje

13: Bezbednosna poboljšanja

14: Flegovi komandne linije

15: Najbolja praksa u Javi 9

16: Smernice za budući razvoj Java platforme

 

Povez knjige : broširani

Strana :447

Pismo  : latinica

 

 

 

Informacije

SKU
9788673105239
Kategorije
Težina
0.95 kg
Proizvođač
Jezik
srpski
Godina izdanja knjige
2015
Pismo
latinica
Povez knjige
broširan

Preporučeni proizvodi