10%
  • Ja ili ja, ko sam ja - Dr Lazar Trifunović
  • Ja ili ja, ko sam ja - Dr Lazar Trifunović

Ja ili ja, ko sam ja - Dr Lazar Trifunović

1.529,00  RSD (sa PDV-om) 1.699,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788663690493
Na zalihama

Opis

Nakon završenog medicinskog fakulteta u Novom Sadu, dr Lazar Trifunović je zapao u psihičku krizu, a kako bi sebi našao lijek krenuo je da putuje. Iz tih putovanja, u formi putopisne autobiografije, nastala je knjiga JA ili ja, ko sam ja, koja donosi priču o dva puta na koja je autor krenuo. Jedan put vodio ga je širom planete: od zemalja Evrope, Azije, Afrike do Amerike, a drugi put vodio ga je na putovanjeunutar samog sebe. Kako bi se oslobodio svih nemira, očaja, unutrašnjih previranja i svih neprijatnih osjećanja, iz Novog Sada se uputio u London. Međutim, u Londonu je samo na kratko osjetio olakšanje, pa su ubrzo uslijedila putovanja širom plante. Ni sva ta putovanja nisu donijela olakšanje, pa je shvatio da jedini način da se oslobodi svojih muka jeste da promijeni smjer svojih putovanja. Da krene da putuje unutar sebe. Dr Trifunović navodi, da je nasvim ovim putovanjima došao do zaključka da postoji put za koji nam ne treba pasoš, viza, novac, niti bilo šta drugo sem smjelosti. Smjelosti da se suočimo sa najcrnjim dijelovima naše ličnosti i promijenimo ih, jer ono što nosimo u sebi, bez obzira gdje pošli, zauvijek ostaje u nama.

Putovanja po planeti, navela su ga na proučavanje različitih kultura, filozofija, tradicija, dala smisao njegovom životu, ali i njegovom pisanju. Naime, Dr Trifunović prvi put je nešto zapisao prije dvadesetak godina, sa nadom da će sve te zabilješke nekada prerasti u knjigu. Kako da sva ta nepovezana putovanja i zabilješke sa njih poveže u jednu cjelinu, došao je na ideju jednog popodneva, dok je sjedio u zen bašti Kodaji-Đi hrama , u Kjotu u Japanu. Tog popodneva pojavila mu se jasna konstrukcija knjige Ja ili ja, ko sam ja.

Preda mnom je jedna dosta neobična knjiga, sa takođe dosta neobičnim naslovom: „JA ili ja, ko sam ja?“ – o kojoj treba nešto da napišem. Čija je to knjiga? Lazara Trifunovića, lekara iz NovogSada – sada već mogu da kažem (pošto sam knjigu pročitao), ne samo autora dosta neobične knjige, već autora, sasvim neobičnog čoveka. Čoveka-putnika (homo viator), ne samo svetskog, već kosmičkog Putnika. Za što kosmičkog?Iz prostog razloga što je Lazar Trifunović, putujući planetom Zemljom, posećujući sve njene kontinente, uporedo putovao iznutra, kroz lavirint svog duševno-duhovnog života

Iz predgovora, akademikVladetaJerotić


Povez knjige : tvrd

Strana : 306

Format knjige : 17x24 mm

Pismo : latinica

Informacije

SKU
9788663690493
Kategorije
Težina
0.6 kg
Proizvođač
Jezik
srpski
Izdavač
KOSMOS IZDAVAŠTVO
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Dr Lazar Trifunović
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi