10%
  • Istorija srpskog naroda - Pantelija Slavkov Srećković
  • Istorija srpskog naroda - Pantelija Slavkov Srećković

Istorija srpskog naroda - Pantelija Slavkov Srećković

2.673,00  RSD (sa PDV-om) 2.970,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788686293091
Na zalihama

Opis

"Istorija srpskog naroda" je kapitalno delo srpske istorije napisano od strane Pantelije Slavkov Srećkovića. Knjiga se bavi traganjem za istorijskim nasleđem srpskog naroda i osvetljava nejasne teme koje su duboko ukorenjene u narodnoj tradiciji i epskoj poeziji. Autor se suočava s pokušajima kritičkog pristupa srpskoj istoriji, koji je, prema navodima iz predgovora Dragoljuba P. Antića, na neki način nametnut od austrijskih institucija u vreme kada je knjiga nastala.

"Istorija srpskog naroda" ima za cilj da objedini istoriju Srba na njihovim današnjim prostorima, kako bi se definisalo srpsko istorijsko prisustvo i državnost kroz vekove. Knjiga je nastala u vreme osamostaljenja od Otomanske imperije, kada je srpski narod bio suočen sa pritiscima i interesima austrijske monarhije. Navodi se da je Pantelija Srećković izražavao epski romantičarski odnos prema istoriji svog naroda, a ovakav pristup bio je kritikovan i osporavan, posebno od strane Ilariona Ruvarca, koji je, prema navodima, imao kritički stav prema srpskom narodu i njegovoj istoriji.

"Istorija srpskog naroda" predstavlja važan doprinos srpskoj istoriografiji, ali se istovremeno suočavala sa različitim interpretacijama i kontroverzama. Knjiga pokušava da osvetli srpsku prošlost, identitet i državnost kroz vekove, ali njen romantičarski pristup, kao i političke okolnosti u vreme nastanka, doveli su do kontroverznih stavova u vezi s njenim sadržajem i interpretacijom istorijskih događaja.Povez knjige : tvrd

Strana : 840

Format : 17x25 cm

Pismo  : ćirilica

Informacije

SKU
9788686293091
Kategorije
Težina
1.4 kg
Proizvođač
Format
/
Jezik
srpski
Izdavač
GANEŠA
Godina izdanja knjige
2021
Pisac
Pantelija Slavkov Srećković
Pismo
ćirilica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi