10%

Govori koji su promenili svet - Grupa autora

1.188,00  RSD (sa PDV-om) 1.320,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788650529249
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Ko su ljudi koji su svojim znamenitim rečima uticali na tok istorije? Koje su okolnosti prethodile preokretima koje su najavili svojim upečatljivim istupanjima, kakve su posledice za sobom ostaviti?

Od rodonačelnika religija i propovednika, do genijalnih vojskovođa i harizmatičnih državnika, od verskih fanatika do pogubnih populističkih vođa - svi će ostati upamćeni po jednom: posle njihovih čuvenih govora,ništa više nije bilo isto.


.ŽIVIMO U MORALNO ZAGAĐENOM OKRUŽENJU. Oseća-mo se moralno bolesnim zato što smo navikli da govorimo nešto drugo, a ne ono što mislimo. Naučili smo da ne verujemo ni u šta, da ne obraćamo pažnju jedni na druge, da brinemo samo za sebe. Pojmovi kao što su Ijubav, prijateljstvo, saosećajnost, poniznost ili praštanje izgubili su svoju dubinu i dimenzije, i za mnoge od nas oni su predstavljali samo neobične psihološke pojave, ili su ličili - na zalutale vapaje iz davnih vremena, pomalo smešne u epohi računara i svemirskih brodova. Samo su malobrojni među nama bili u stanju glasno da uzviknu da današnji vlastodršci ne bi smeli da budu svemoćni...

Vaclav HavelFormat: 24 cm
Broj strana: 388
Pismo: ćirilica
Povez: tvrd

Informacije

SKU
9788650529249
Kategorije
Težina
0.65 kg
Proizvođač
Jezik
srpski
Godina izdanja knjige
2017
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi