10%
  • Gnezdo civilizacije i drevne migracije - Dragoljub P. Antić
  • Gnezdo civilizacije i drevne migracije - Dragoljub P. Antić

Gnezdo civilizacije i drevne migracije - Dragoljub P. Antić

1.188,00  RSD (sa PDV-om) 1.320,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788684371777
Na zalihama

Opis

"Gnezdo civilizacije i drevne migracije" je knjiga autora Dragoljuba P. Antića koja istražuje uzajamno povezivanje rezultata iz različitih naučnih disciplina kako bi se bolje razumela drevna istorija i migracije. Autor povezuje rezultate Milankovićeve teorije klimatskih promena sa lingvistikom, mitologijom, etnologijom, arheologijom i genetikom kako bi stvorio precizniju sliku o drevnim civilizacijama.

Knjiga se bavi istraživanjem drevnih istorijskih zapisa, arheoloških nalazišta i genetskih analiza drevnog stanovništva. Autor tvrdi da genetske analize pogrebnih ostataka iz Đerdapske klisure potvrđuju teorije o nastanku prve evropske civilizacije na prostoru Podunavlja i Balkanskog poluostrva tokom mezolita i ranog neolita. Autor dalje tvrdi da današnji Srbi su direktni potomci te prve evropske civilizacije, te da su zadržali sve njene suštinske civilizacijske karakteristike, jezik koji je nastao na ovim prostorima, kao i prvo pismo uobličeno na ovim prostorima u vreme neolita.

Ova knjiga ima za cilj da pruži nove perspektive i naučne podatke koji će uticati na reinterpretaciju drevne istorije i na bolje razumevanje evropske civilizacije. Autor odbacuje mnoge teorije istoričara, uključujući i srpske, i zagovara potrebu za realnijim i sveobuhvatnijim pristupom proučavanju drevne prošlosti.


Informacije

SKU
9788684371777
Kategorije
Težina
0.7 kg
Proizvođač
Broj strana:
25
Format
17 X 24 cm
Jezik
srpski
Izdavač
GANEŠA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Dragoljub P. Antić
Pismo
ćirilica
Povez knjige
tvrd