10%
  • Dirk Džentli Omnibus - Daglas Adams
  • Dirk Džentli Omnibus - Daglas Adams

Dirk Džentli Omnibus - Daglas Adams

1.349,00  RSD (sa PDV-om) 1.499,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788610030242
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

OD AUTORA BESTSELERA AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU

Dirk Džentli je detektiv – pa, recimo, neka vrsta detektiva. Postoji duga tradicija velikih i slavnih detektiva, ali Dirk Džentli njoj ne pripada. On sam sebe naziva holističkim detektivom, a povrh svega, veruje u fundamentalnu prepletenost svega postojećeg. Šerlok Holms je jednom zgodno primetio da kada sve odbacimo kao nemoguće, ono što nam ostane, ma koliko bilo neverovatno, mora biti istina. Dirk Džentli, međutim, ne voli da eliminiše nemoguće.

U Holističkoj detektivskoj agenciji Dirka Džentlija, jednostavna potraga za nestalom mačkom dovešće do otkrića dva duha, ptice dodo, električnog monaha koji veruje da je svet ružičast, ali i užasne tajne koja preti da dovede do preranog kraja čovečanstva.

Na početku Duge, mračne čajanke duše, šalter za čekiranje na terminalu broj dva aerodroma Hitrou leti u vazduh u kugli narandžastog plamena. Nadležni nikako ne mogu da pronađu uzrok eksplozije. Kao da se dogodila sasvim spontano i po svojoj slobodnoj volji. Objašnjenja se gomilaju, ali uglavnom je to sve jedno te isto, samo rečeno na drugi način, po istom onom principu koji je svetu podario i frazu zamor materijala. Na kraju je sve jednostavno pripisano višoj sili. Ali, mislio se Dirk Džentli, koja je to viša sila? I zašto? Koji bi se to bog muvao oko terminala broj dva pokušavajući da uhvati let za Oslo u 15.37?


Format145x205 mm
br. str.628
poveztvrd
Pismolatinica

 

 

 

 

 

 

 

Informacije

SKU
9788610030242
Kategorije
Težina
0.7 kg
Proizvođač
Broj strana:
448
Format
14,5x20,5
Jezik
srpski
Izdavač
VULKAN IZDAVAŠTVO
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Daglas Adams
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi