10%
  • Darovito dete - Džejms T. Veb, Dženet L. Gor, Edvard R. Amend, Arlen R. Devris
  • Darovito dete - Džejms T. Veb, Dženet L. Gor, Edvard R. Amend, Arlen R. Devris

Darovito dete - Džejms T. Veb, Dženet L. Gor, Edvard R. Amend, Arlen R. Devris

1.782,00  RSD (sa PDV-om) 1.980,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788664230667
Na zalihama

Opis

Šta je tačno darovitost, kako je prepoznati, kako se meri i da li postoji bolji termin od “darovito dete”? Da li je darovitost nasledna osobina? Kako biti uspešan roditelj darovitom detetu? Koje su karakteristike a koji potencijalni problemi darovite dece?  Kada i kako škole identifikuju darovito dete, a kada, kako i zašto da roditelji potraže profesionalnu pomoć? Koji su problemi darovite dece u komunikaciji sa vršnjacima i kako ih prevazići? Šta roditelji treba da zahtevaju od škole? Koje su opcije u školskom programu za darovito dete?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavi ova obimna i sveobuhvatna knjiga namenjena pre svega roditeljima, ali i nastavnicima, pedagozima, psiholozima, vaspitačima i stručnim saradnicima u vrtićima i školama. Biti roditelj darovitom detetu je iskustvo često ispunjeno radošću i smehom, ali  i nesigurnošću i zbunjenošću ali i aktivnim zauzimanjem roditelja u vaspitanju ovih malih, često veoma napornih genijalaca! Npr. roditelji brinu pitajući se, da li su darovita deca sklonija depresiji, nezadovoljstvu i očajanju a sve zbog svog idealizma i perfekcionizma, da li da sputavaju njihovu preteranu radoznalost, kako da im objasne tradicije, običaje i socijalne norme kojima se darovita deca često opiru… Roditelji brinu i o tome kako se darovito dete odnosi prema drugoj deci, kako sklapa prijateljstva, kako gradi odnose ili se takmiči sa braćom i sestrama koji su nejednakih sposobnosti…

Mnogo je izazova i pred roditeljima i pred obrazovnim sistemom – fenomen darovitosti zahteva prepoznavanje, razumevanje, prihvatanje, negovanje, podsticanje, razvijanje, usavršavanje. Biti jedinstven i različit, a ipak želeti da pripadaš grupi vršnjaka i društvu može biti težak zadatak. Roditeljstvo darovitom detetu je usamljeno iskustvo a ova knjiga će brojnim savetima i objašnjenjima pomoći roditeljima da bolje shvate i podrže svoje darovito dete na sve načine – akademski, socijalno i emotivno.

  •  Kako izbeći igre moći sa darovitom decom?
  •  Koliko rano možete uraditi IQ testiranje?
  •  Kako disciplinovati i kažnjavati darovitu decu?
  •  Da li je dete darovito ili “samo” pametno?Povez knjige : broširani

Strana : 552

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664230667
Kategorije
Težina
0.7 kg
Proizvođač
Broj strana:
522
Format
24 cm
Jezik
srpski
Izdavač
PSIHOPOLIS
Godina izdanja knjige
2020
Pisac
Grupa autora
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi