Budućnost - Dmitrij Gluhovski

2.200,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788664572750
Na zalihama

Opis

"Budućnost" predstavlja izvanredno delo autora Dmitrija Gluhovskog, čije ime je postalo sinonim za distopijsku literaturu. Nakon petogodišnje pauze, Gluhovski nas vodi u novi svet gde besmrtnost i idealizovani život postaju temeljna realnost, ali i izvor novih konflikata.

U ovom romanu, Gluhovski donosi moćnu antiutopijsku viziju koja podseća na klasike kao što su Orvelova "1984" i Hakslijev "Vrli novi svet". Kroz duboku kritiku savremenih tehnoloških i društvenih trendova, autor nas uvodi u svet gde su ljudi postigli besmrtnost zahvaljujući naučnim otkrićima XXV veka. Međutim, svaka utopija nosi sa sobom svoje tamne strane.

Kada prenaseljenost postane pretnja za ostvarene ideale čovečanstva, vlada donosi kontroverznu odluku: jedan od roditelja mora se odreći besmrtnosti kako bi dobili dete. U ovoj napetoj priči, glavni junak Jan Nahtigal staje na scenu kao pobunjenik protiv sistema. Kroz njegovu borbu, čitaoci će se suočiti sa pitanjima o etici, slobodi izbora i ceni individualnosti.

Dmitrij Gluhovski iznova dokazuje svoj majstorstvo u kreiranju dubokih, kompleksnih svetova i likova. "Budućnost" ne samo da istražuje implikacije tehnološkog napretka, već i razotkriva univerzalne istine o ljudskoj prirodi i potrebi za slobodom. Ova knjiga nas uvlači u intenzivan intelektualni put, pružajući nam duboko razmišljanje o svetu u kojem živimo i svetu koji bi mogao da dođe.

Zaronite u "Budućnost" i doživite neprolazno iskustvo čitanja, gde vas Dmitrij Gluhovski vodi kroz lavirinte antiutopijske realnosti, pokazujući nam da čak i najsjajniji ideali mogu kritički osvetliti tamne uglove ljudske prirode.Povez knjige : tvrd

Strana : 577

Format : 24X16cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664572750
Kategorije
Težina
1.1 kg
Proizvođač
Broj strana:
577
Format
24 cm
Jezik
srpski
Izdavač
DERETA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Dmitrij Gluhovski
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd