10%
  • Bivanje u prisustvu drugog - Žan-Mari Robin
  • Bivanje u prisustvu drugog - Žan-Mari Robin

Bivanje u prisustvu drugog - Žan-Mari Robin

1.485,00  RSD (sa PDV-om) 1.650,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Paket popust
Količina: 3+ 5+
Popust: 5% 10%
Kod proizvoda - SKU 9788664230629
Na zalihama

Opis

Žan-Mari Robin je jedan od najistaknutijih savremenih geštalt psihoterapeuta i didaktičara. Knjiga predstavlja zbornik eseja i transkripcija sa predavanja ovog enciklopedijski obrazovanog autora, u kojoj su  objedinjeni  njegovi tekstovi objavljeni u knjigama Pojaviti se kao okolnost za drugoga i Društvena promena počinje udvoje sa nekoliko novih poglavlja.  Za ovo prvo srpsko izdanje autor je napisao i predgovor, a stručni recenzent je Ivana Vidaković, dr sci.

        Knjiga Bivanje u prisustvu drugog je namenjena  edukantima i geštalt terapeutima, ali i psihoterapeutima drugih orijentacija i čitaocima zainteresovanim za fenomenološki ili estetski pristup geštalt terapiji.Pozivajući se na brojne reference, počev od antičkih filozofa, preko psihoanalitičara, fenomenološki orijentisanih filozofa, egzistencijalista, a neprekidno se osvrćući na okolnosti u kojima se geštalt terapija razvijala autor nam nudi mnoštvo informacija sa „posebnim upozorenjem“ da imaju zadatak da nas navedu na sopstveno autentično promišljanje i doživljaj prakse geštalt terapeuta.

Uloga terapeuta se ne ograničava na sam terapijski odnos i razmene u terapijskoj sobi, a Robin ukazuje i na povezanost društva i psihoterapije ističući kako psihoterapija i kada se radi u intimnosti terapijskog setinga može da doprinese društvenim promenama. Neprekidno nas podsećajući i sopstvenim primerom da šta god radio u toku seanse „geštalt terapeut je uvek u službi svog klijenta“, te kroz lične primere sa edukacija i seansi, Robin nam se razotkriva kao autor, geštalt terapeut i čovek koji sa zaslugom nosi titulu jednog od najvećih živih didaktičara i teoretičara geštalt terapije.

TERAPIJA – SUSRET KOJI OMOGUĆAVA DA BIVAMO U PRISUSTVU DRUGOG

  •  Zašto svaki geštalt terapeut pripisuje veliki značaj procesu?
  •  Stid – stid koji otkriva i stid koji sakriva
  •  Razotkrivanje geštalt terapeuta
  •  Terapeutski odnos kao model društvene promene

Bez upuštanja u kosmičke apstrakcije i zapadanja u individualistički model, Žan-Mari Robin uspeva da izgradi teoriju koja obnavlja terapijsku seansu kao scenu jedinstvene i nepredvidljive drame ljudskog postojanja.

Majkl Vinsent Miler, iz PredgovoraPovez knjige : broširani

Strana : 312

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788664230629
Kategorije
Težina
0.5 kg
Proizvođač
Broj strana:
312
Format
20 cm
Jezik
srpski
Izdavač
PSIHOPOLIS
Godina izdanja knjige
2020
Pisac
Žan-Mari Robin
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi