10%
  • Baba Anujka - Banatska veštica - Šimon A. Đarmati
  • Baba Anujka - Banatska veštica - Šimon A. Đarmati

Baba Anujka - Banatska veštica - Šimon A. Đarmati

539,00  RSD (sa PDV-om) 599,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788652140091
Na zalihama

Opis

Prvi serijski ubica u Srbiji.

Krajem XIX i početkom XX veka u panonskoj ravnici jedan zanat doživeo je procvat. Bio je to trovački zanat koji je donosio ogroman profit. Najbolji takav „zanatlija“ na našem prostoru bila je Ana Dee iz sela Vladimirovca, poznatija kao baba Anujka. Ona je vračala, trovala, varala i pljačkala lakoveran i nesrećan svet, a smatra se da je njenom krivicom umrlo oko pedeset ljudi, dok neki misle da broj stradalih premašuje sto.

Za razliku od direktnih trovača, njen je posao bio donekle lagodniji, jer često nije ni znala kako žrtva izgleda, ni kako se zove. Njeno je bilo samo da zna kakvog je zdravlja i težine onaj koji pravi „problem“, i da za dobre pare proda svoj čudesni napitak, svoju „bajanu vodicu“. Pritom, neretko je umišljala da ne čini nikakvo loše delo, već da pomaže ljudima u nevolji. Tvrdila je da zna medicinu bolje od ma kog lekara i da je svaki njen lek pomogao. „Ja sam dobročiniteljka siromašnom i neukom svetu“, govorila je.

Knjiga profesora Šimona A. Đarmatija plod je višegodišnjeg rada i istraživanja, zasnovana isključivo na činjenicama i dostupnim zapisima, i predstavlja iscrpan dokument o jedinstvenim zločinima. Iako pisana bez senzacionalizma, ova knjiga neće nijednog čitaoca ostaviti ravnodušnim.

Povez knjige : Mek

Strana : 216

Format knjige : 13x20 cm

Pismo : Latinica

Informacije

SKU
9788652140091
Težina
0.35 kg
Proizvođač
Broj strana:
216
Jezik
srpski
Izdavač
LAGUNA
Godina izdanja knjige
2021
Pisac
Šimon A. Đarmati
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi