10%
  • Alhemija tajnih majstora masonerije - Bojan Timotijević
  • Alhemija tajnih majstora masonerije - Bojan Timotijević

Alhemija tajnih majstora masonerije - Bojan Timotijević

693,00  RSD (sa PDV-om) 770,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Kod proizvoda - SKU 9788660111922
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Masonska pouka kaže da je Tubal-Kain bio prvi Majstor kojem je uspelo da izdvoji čist metal iz kamena; potvrđujući da masonski rituali imaju svoje poreklo u alhemijskoj tradiciji. Generalno se veruje da reč Alhemija potiče od arapskereči “Al-Khem” ili “Iz Zemlje Khem”,koja se odnosi na Egipat.

Masoni poput Bendžamina Frenklina i Voltera su studirali Alhemiju u relaciji sa Masonerijom. Među poznatim alhemičarima-masonima treba izdvojiti, Grofa Sen Žermena, Grofa Kaljostra i Pola Riveru. Veliki Albert Pajk je takođe verovao da je Alhemija Tajna iza Masonerije. Alhemija je postala kamen temeljac ljudima poput Frensisa Bejkona, Isaka Njutna, Roberta Bojla, Elijasa Ešmola, kao i ostalim osnivačima Kraljevskog Društva Britanije. Kamen filo-zofa teži da preobrati Aurum Vulgi (Prosto zlato) u Aurum Philosophorum (Filozofsko zlato); Neofita, Luftona, u Adepta (Iniciranog). Ti adepti Alhemije su Tajni Majstori Masonerije, Prosvetljeni Mudraci i Besmrtni Filozofi koji poseduju Kamen filozofa.

Jedan drevni alhemičar ističe: “Taj predmet, Kamen filozofa izvučen je iz tebe: ti si njegov mineral.” Alhemija je stoga nauka preobražavanja stvari ali, reč “stvar” se ne odnosi samo na metale, već pre svega na one koji praktikuju tu disciplinu.Povez knjige : tvrd

Strana :315

Format : 14,5 x 20,5 cm

Pismo  : latinica

Informacije

SKU
9788660111922
Kategorije
Težina
0.48 kg
Proizvođač
Format
/
Jezik
srpski
Izdavač
MALI PRINC
Godina izdanja knjige
2018
Pisac
Bojan Timotijević
Pismo
latinica
Povez knjige
tvrd

Preporučeni proizvodi