10%
  • 24 sata u starom Egiptu - Donald P. Rajan
  • 24 sata u starom Egiptu - Donald P. Rajan

24 sata u starom Egiptu - Donald P. Rajan

629,00  RSD (sa PDV-om) 699,00  RSD važi do 31 dec
Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Zalihe 1
Kod proizvoda - SKU 9788652133451
Na zalihama

Opis

Jedan dan iz života tamošnjih stanovnika.

Upoznajte Egipat pod usplamtelim okom boga sunca Ra. Tokom jednog dana, susrećemo dvadeset četvoro Egipćana iz svih slojeva društva – od cara do hlebara, od sveštenice do ribara, od vojnika do babice i kroz njihove oči posmatramo kako je tekao dan u starom Egiptu.

Vratite se u stari Egipat i provedite jedan dan s ljudima koji su tamo živeli.

Stari Egipat važi za zemlju tajni. Piramide, mumije, sfinge, hijeroglifi, zlato, kletve faraona – nije li ova iščezla civilizacija jedna ogromna zagonetka? Međutim, zanimljivo je upravo to što ni o jednoj državi iz antičkih vremena ne znamo toliko mnogo kao o Egiptu. Nebrojeni sačuvani verski i književni tekstovi, zapisi iz svakodnevnog života, monumentalni spomenici, pogrebni običaji zahvaljujući kojima imamo uvid čak i u tkanine i jela prosečnog ili bogatog Egipćanina – do nas je doprlo, a arheolozi i dalje otkrivaju novo, nepregledno blago ove zemlje. I zato Donald P. Rajan poziva čitaoca da zaviri iza zavese mistike i otkrije potpuno drugačiji Egipat – različit, a istovremeno neočekivano nalik našem savremenom životu. Njegovi žitelji muče slične muke, gaje slične ambicije, rađaju se ili umiru, rade ili uživaju u tuđem radu.

Užitak za čitanje, pisan gotovo za svaki uzrast, 24 sata u Egiptu obećava još jedno izuzetno putovanje kroz svet starih civilizacija.


Format: 13x20 cm

Broj strana: 248

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Informacije

SKU
9788652133451
Kategorije
Težina
0.3 kg
Proizvođač
Broj strana:
248
Format
13x20 cm
Jezik
srpski
Izdavač
LAGUNA
Godina izdanja knjige
2019
Pisac
Donald P. Rajan
Pismo
latinica
Povez knjige
Mek

Preporučeni proizvodi